
Bulgur je skvelou náhradou našej tradičnej ryže. Oproti nej však obsahuje oveľa viac prospešných látok pre telo a je ľahko stráviteľný.
Vyskúšajte náš tip na jeho prípravu.
Na 1 porciu potrebujeme:
– 75 g pšeničného bulguru
– 100 g kuracích pŕs
– šampiňóny
– 1 menšiu cibuľu
– olivový olej
– 1 lyžičku worchestrovej omáčky
– 1 lyžičku sójovej omáčky
– koreniny (soľ, čierne korenie)
Ako na to?
Bulgur uvaríme v jemne osolenej vode. Na panvici speníme cibuľku a pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a upečiemem kým mäsko nebude mäkké. Osobitne si na panvici opečieme šampiňóny. Všetko spolu zmiešame a dochutíme worchestrovou a sójovou omáčkou.
Dobrú chuť 🙂
.