
Hranolky troch farieb s kuracinkou a tzaziki dipom
Milujete hranolky? Ak áno, vyskúšajte ich na zdravý a farebný spôsob
Čo budete potrebovať?1 zeler
Ako na to?
Očistíme zeler, mrkvu a spolu s cuketou nakrájame na hranolky a poukladáme do zapekacej misy. Polejeme jemne olivovým olejom, posolíme, okoreníme a pridáme sušené cesnakové korenie. Spolu dobre premiešame a dáme zapiecť na 150 stupňov cca na 20 min.
Zatiaľ si na kocky nakrájame kuracinku a opražíme na troche olivového oleja, ochutíme a podlievame vodou, kým sa mäsko neurobí.
Ďalej si nastrúhame asi štvrť uhorky, vmiešame do jogurtu a dochutíme tzaziki, čiernym a cesnakovým korením.
Skvelý doplnok k dokonalej chuti je domáca zaváraná cvikla.
A chutný obed alebo večera je hotová
Dobru chuť