Zaraďujete do vášho jedálnička jačmenné krúpy?Ak nie, mali by ste začať
Sú nielen chutné a dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov, ale majú blahodárne účinky pre telo.
Jačmenné krúpy obsahujú veľké množstvo vlákniny, vďaka ktorej napomáhajú tráveniu
Vyskúšajte náš dnešný tip:
Jačmenné krúpy s kapustou a kuracím steakom
Potrebujeme:
jačmenné krúpy
kyslá kapusta
cibuľa
koreniny (soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika)
kuracie prsia
olivový olej
Ako na to?
Krúpy premyjeme a varíme v jemne osolenej vode až do zmaknutia. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme kyslú kapustu, dochutíme soľou, čiernym korením a troškou sladkej papriky. Zmiešame s krúpkami.
Osobitne si pripravíme kuracie steaky (dochutíme korením, aké máme radi) a pečieme pri 150 stupňoch. Steaky servírujeme na krúpky.
Dobrú chuť