Jačmenné krúpy na kyslo

Zaraďujete do vášho jedálnička jačmenné krúpy?:eyes:Ak nie, mali by ste začať :blush:
Sú nielen chutné a dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov, ale majú blahodárne účinky pre telo.
Jačmenné krúpy obsahujú veľké množstvo vlákniny, vďaka ktorej napomáhajú tráveniu:brain:, pri detoxe, dokážu chrániť pred cukrovkou aj niektorými typmi rakoviny. Práve po Vianociach môže byť metabolizmus spomalený a treba ho trošku „nakopnúť“.

Vyskúšajte náš dnešný tip:
Jačmenné krúpy s kapustou a kuracím steakom :blush::yum::cut_of_meat:

Potrebujeme:
jačmenné krúpy
kyslá kapusta
cibuľa
koreniny (soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika)
kuracie prsia
olivový olej

Ako na to?
Krúpy premyjeme a varíme v jemne osolenej vode až do zmaknutia. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme kyslú kapustu, dochutíme soľou, čiernym korením a troškou sladkej papriky. Zmiešame s krúpkami.
Osobitne si pripravíme kuracie steaky (dochutíme korením, aké máme radi) a pečieme pri 150 stupňoch. Steaky servírujeme na krúpky.
Dobrú chuť :blush:

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *